Schimmelproblemen

De oorzaak van schimmel is altijd een teveel aan vocht. Schimmels houden van vocht. Schimmels hebben een fijne wolachtige structuur en kunnen meerdere kleuren hebben. In huis zie je vaak de zwarte schimmel.
Zodra je schimmelsporen ontdekt weet je dus wel wat er aan de hand is maar niet waardoor het komt.

Oorzaken

De oorzaken van schimmel in huis zijn vergelijkbaar de oorzaken van een te hoog vochtgehalte: doorslaand- of optrekkend vocht. Voorkomen van schimmel begint altijd met ventileren. Schimmel is simpel te verwijderen met soda en water of bij hardnekkige schimmel, met bleekwater. De plek schoonmaken is niet voldoende. Je wilt niet dat het nog een keer gebeurt.

Dataloggers

Een datalogger is een registratiekastje dat Lekkage Pro bij jou in huis plaatst. Zo’n datalogger blijft een paar dagen staan en registreert onder andere de luchtvochtigheid en de temperatuur. De datalogger wordt vaak gebruikt in combinatie met andere lekdetectiemogelijkheden.

Oplossingen

Afhankelijk van de oorzaak van de schimmel zijn er diverse oplossingen denkbaar. Bijvoorbeeld het laten onderhouden van het ventilatiesysteem, isoleren van de muren, kruipruimte of dak- en vloerisolatie.

Vochtproblemen en de gezondheid

Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan na verloop van tijd aanleiding geven tot lichamelijke klachten. Niet alleen zijn dat problemen met de luchtwegen maar ook klachten aan de gewrichten of spieren zijn vaak het gevolg van een hoge luchtvochtigheid.
Vocht trekt ongedierte aan en juist op plaatsen waar je moeilijk bijkomt, zullen zilvervisjes, papiervissen en pissebedden heerlijk overleven. Ze zijn, in tegenstelling tot huisstofmijt en schimmels, niet schadelijk voor de gezondheid, maar je wilt ze liever niet in huis.

GEEN LEK TE GEK. WACHT NIET, MAAR BEL BIJ HET VERMOEDEN VAN EEN LEKKAGE. LEKKAGE PRO SPOORT HET LEK OP ZONDER HAK- EN BREEKWERK.

Lekkage Pro

Als de oorzaak is gevonden dan ontvang je direct een conclusie, een advies en, als je dat wilt, de hele rapportage op papier.